WebAPPlaus

Meer dan een 'online magazine'

Met 'online magazine' bedoel je waarschijnlijk een kleine website van zo'n 10 to 15 schermen in een vaste volgorde. Meestal met bladerbare pagina's als bij drukwerk en in een magazine-layout met veel ruimte voor beeld en beleving. Een vorm die ook prima gebruikt kan worden voor eenmalige uitgaves, brochures, folders en kleine productwebsites. Niet alle 'online magazines' verschijnen per definitie in serie of regelmatig. Er zijn in Nederland inmiddels meerdere aanbieders van een 'online magazine' techniek, met producten die ieder een eigen karakter hebben.

WebAPPlaus is er één van, de nieuwste. Het is meer dan een online magazine. Het is een modulair systeem van met scripts verrijkte paginatemplates. WebAPPlaus beschikt over alle eigenschappen en functionaliteiten van een modern open source Content Management Systeem (CMS). De redactie kiest een template en voegt daarin zelf blokken toe voor content en functionaliteit. Dat levert dan een scala aan presentatiemogelijkheden binnen een vast stramien, precies zoals bij magazine- en drukwerkopmaak.

Tot nu toe allemaal niet heel bijzonder, want zo werken in principe alle online magazines.
Wat maakt WebAPlaus dan wel bijzonder?

WebAPPlaus is 3x anders

Bediening met muis én touch

WebAPPlaus is speciaal ontwikkeld om niet alleen PC en laptop, maar ook mobiel- en tablet te kunnen gebruiken zoals die bedoeld zijn. Dus niet alleen voor grote schermen en bediening met muis. Maar ook geschikt gemaakt voor elke schermgrootte, in 100% responsive presentatie, en voor het besturen en gebruiken op mobiel zoals we daar gewend zijn, met touch en swipe.

Presentatie in flexibele afmetingen, echt, 100% responsive

Andere magazines blijken soms moeite te hebben om het grote aanbod van mobiele devices en kleine schermen met touch-navigatie, te combineren met de PC of laptop met muisbediening. Op het desktop- of laptopscherm is er veel ruimte voor tekst, beeld en beleving. Maar naarmate de schermafmetingen kleiner worden past WebAPPlaus de presentatie aan zonder inhoud verloren te laten gaan. De techniek is daar speciaal voor ingericht.

Perfect als magazine, ook geschikt voor tekst op mobiel

Het resultaat is dat WebAPPlaus niet alleen inzetbaar is als ‘online magazine’ , maar daarnaast ook erg geschikt is voor het publiceren van teksten zoals boeken en rapporten. Ook dat is een uitkomst van de gekozen techniek.
Die zorgt er voor dat zulke uitgaves – die steeds meer op mobiele devices worden gelezen – nu erg gebruiksvriendelijk gepresenteerd en gebruikt kunnen worden.

  • bediening met muis én touch
  • presentatie in flexibele afmetingen, 100% responsive
  • perfect als magazine, ook geschikt voor tekst op mobiel

Gebouwd met open internettechniek dus gemaakt voor de browser. Het werkt dus gewoon op je PC en laptop, maar voelt niet als een website en lijkt eerder op een app. WebAPPlaus dus.

Wil je meer informatie? Bekijk dan ook www.webAPPlaus.nl

Laat eens een voorbeeldmagazine van WebAPPlaus zien

Green Award Foundation, Annual Report 2013-2014  >>
Toelichting op deze site: Case: Green Award Foundation  >>

Bekijk ook een streaming boek gemaakt met WebAPPlaus

Veel voor Weining, Frans van Hout  >>
Toelichting op deze site: Case: BlogBoek ‘Veel voor Weinig’  >>

Wil je er over praten?
Neem contact op  >>