C5-BlokBundel

Onze oplossing voor CMS-upgraders:
'your next website'

C5-BlokBundel is een door ons gebundelde set van professionele Concrete5 CMS-modules waarmee een website wordt ingericht, speciaal bedoeld voor uw volgende stap online. Ieder die z'n eerste stappen met een eigen website al heeft gezet weet waar dit over gaat. Concrete5 is voor redactie gegarandeerd nog makkelijker. Uw oude werkwijze maar ook uw online resultaten zullen snel verbleken bij wat C5-BlokBundel u gaat laten zien.

Voorgeconfigureerde functionaliteit

C5-BlokBundel is een CMS-all-in-suite met kant-en-klare geconfigureerde professionele functionaliteiten. Responsive, dus speciaal geschikt gemaakt voor mobiel internet. Het is gebouwd op het meest gebruiksvriendelijke open source CMS tot heden: Concrete5. De vijf staat voor de versie waarmee Concrete in 2008 zich fundamenteel vernieuwde en vanaf dat moment een vast onderdeel in de naam zou worden.

Concrete5 is in de kern een PHP gebaseerd CMS. Iedereen kan met een keuze uit de gratis beschikbare, standaard vormgegeven templates in principe zelf aan de slag met configureren. Toch betekent dat nog een hoop werk en is het aanpassen en online brengen van vorm en techniek een klus die niet voor iedereen is weggelegd.
Daarom hebben wij functionaliteit gepréconfigureerd en in een technisch bouwwerk geplaatst dat ons in staat stelt om in een project alleen de benodigde functies - Concrete5 noemt dat blokken - te activeren en vorm te geven. We hebben een aantal online-marketingblokken toegevoegd die de gratis versie niet biedt en we hebben voorzieningen getroffen voor veiligheid, snelheid en hosting.
Die bundel verkopen we inclusief de maatwerk vormgeving die klanten nodig hebben, als C5-BlokBundel.

Doorstarters en upgraders

C5-BlokBundel is geschikt voor elke vorm van online publiceren, maar is speciaal ontworpen voor online doorstarters en upgraders. Is uw eerste website in Wordpress of Joomla toe aan vernieuwing of vervanging, bent u van plan om online te gaan opschakelen met uw bedrijf? Zoekt u naar een CMS dat uw marketing beter gaat ondersteunen? Een website die beter gevonden gaat worden én gemakkelijker is voor gebruik door de redactie? Dan is het tijd om kennis te maken met C5-BlokBundel.

Naast het scala aan functionele modules waarover C5-BlokBundel standaard beschikt, wordt er in de praktijk ook vaak naar koppelingen met bestaande administratie of backend gevraagd. Dergelijk maatwerk voegen we apart op offertebasis toe. De technische all-in basis van C5-BlokBundel leveren wij voor een vaste prijs, inclusief uw eigen vormgeving die in samenspraak gemaakt wordt. Voor deze vaste prijs wordt een lege website in de juiste vormgeving met voorbeeldinhoud geleverd.

 • De website van Bondt-communicatie is een voorbeeld van de C5-BlokBundel configuratie. www.bondtcommunicatie.nl

  De website van Bondt-communicatie is een voorbeeld van de C5-BlokBundel configuratie. www.bondtcommunicatie.nl

Wat is er verder nog nodig om de website klaar te maken voor lancering?

Wij hebben partners voor de variabele en optionele onderdelen: Webstrategie en Content. Het zijn de niet-technische onderdelen, maar wel de meest essentiële als de techniek er eenmaal staat. Want vanaf dat moment gaan Webstrategie en Content uw online succes bepalen.
Toch leveren wij deze onderdelen optioneel omdat u met het vaste basispakket C5-BlokBundel over een website beschikt die alleen nog gevuld hoeft te worden. Misschien weet u zelf al hoe u daarmee uw online communicatie en –resultaten inhoud en gestalte gaat geven? Niet iedereen heeft die kennis en vaardigheid in huis.

Content is de inhoud met tekst en beeld als de middelen. Maar wel de juiste tekst afgestemd op de juiste doelgroepen. Regelmatig nemen organisaties dit onderdeel voor eigen rekening. Maar content bestaat ook uit beeld en dat kan lastiger zijn om zelf te managen. Daarom leveren we ook content-design apart in de vorm van beeldredactie, fotografie, infographics en webvideo, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden. Zeker is dat professioneel content-design in hoge mate het stempel drukt op de kwaliteit van de website. Webstrategie gaat over de resultaten van de website, op welke manier doelen te bereiken en hoe resultaten te monitoren en vanaf lancering bij te sturen. Een website is als een schip dat op koers moet blijven, in allerlei omstandigheden voortdurend onderhevig aan invloeden van buitenaf. Door webstrategie een vaste plek te geven in de marketing, creatie en beheer bent u zeker van een optimale performance.

Algemene eigenschappen Concrete5

 • Gemakkelijk aanmaken, wijzigen en vormgeven van een onbeperkt aantal pagina's
 • Het plaatsen van teksten, documenten, afbeeldingen en links gaat via de browser
 • Zelfstandig aanpassen van menu opties
 • Een afgeschermd deel voor intranet of extranet tbv. klanten, partners, leveranciers of medewerkers
 • Uitgebreid permissiesysteem
 • Beheer van gebruikers
 • Meerdere personen kunnen tegelijk de website aanpassen
 • Een WYSIWYG (What You See Is What You Get) editor voor tekstverwerking en lay-out
 • Verschillende stijlsjablonen (templates) beschikbaar
 • Prullenbak met herstelmogelijkheden
 • Versioning, of wel het terug plaatsen van eerder gemaakte versies van uw content
 • Standaard zoek- en printfunctionaliteit
 • Zoekmachinevriendelijke URL's voor betere vindbaarheid in Google