Concrete5: open source CMS

Op zoek naar een krachtig en betaalbaar CMS voor uw bedrijf? Wilt u eenvoudig zelf de inhoud van uw bestaande website bijhouden of bent u niet tevreden met uw huidige Content Management Systeem? Dynamit heeft vele jaren ervaring met een Open Source CMS dat niet onderdoet voor verschillende dure, ingewikkelde systemen: Concrete5.

C5_300.jpg

Ontwikkelcommunity

Als websiteontwikkelaars willen wij graag beschikken over tools waarmee we tot in elk detail zelf aan het stuur staan en die we zelf naar onze hand kunnen zetten. Daarnaast is het belangrijk dat we snelheid kunnen maken, doordat elk volgende project zo veel mogelijk kan worden gemaakt met componenten. Het maakt niet uit of die dan door anderen zijn ontwikkeld en we ze kunnen inkopen, of dat het componenten zijn de we zelf al eerder ontwikkeld hebben.

Het op PHP gebaseerde Concrete5 voldeed in ieder geval aan die wens. Maar wat voor ons de doorslag gaf om dit CMS als preferred Open Source tool te kiezen was de gebruiksvriendelijkheid voor de redacteur.

Redactievriendelijk

Het gebruik van Concrete5 is niet alleen weggelegd voor specialisten of mensen met veel computerkennis. Door de overzichtelijke visuele interface van Concrete5 kunt u zelf heel gemakkelijk onderdelen aanpassen en toevoegen. Klik op een onderdeel van de site dat aangepast moet worden en voer de wijzigingen eenvoudig zelf door.

Beginners geeft Dynamit bij oplevering van een website standaard een korte redactie-instructie. Maar velen hebben het na een kwartiertje wel gezien. Als een website gebouwd is met Concrete5 kunt u ook met nauwelijks kennis van internet en CMS, snel zelf aan de slag.

Onze cases

Een selectie van websites die wij met Concrete5 hebben gebouwd. Deze tonen onder andere op technisch gebied de flexibiliteit en mogelijkheden van dit CMS. Op het gebied van vormgeving is er volledige vrijheid. Geen enkele site die draait op het Concrete5 systeem hoeft op een andere te lijken.

Daarom is het een mogelijkheid om de vormgeving van elke bestaande website over te nemen en te implementeren als een Concrete5 CMS, zonder een geheel nieuw ontwerp te maken en te volstaan met kleine aanpassingen op het bestaande. Maar vaak is een nieuwe stap online voor een organisatie ook een kans om vernieuwing in de profilering en techniek door te voeren.